SOV GODT

De bedste morgener er dem, hvor du vågner frisk og veludhvilet. Du er klædt godt på til en ny dag, og nyder morgenstunden i familiens selskab. Stemningen på arbejdet føles lettere, udfordringerne mindre, og du møder hverdagen med fornyet energi. Du er fyldt med overskud af den gode nats søvn.

Hos Coluna kender vi mirakelkuren – nemlig søvn. Men det handler ikke blot om søvn, men om søvn af den bedste kvalitet. Den søvn der skaber balance mellem krop og sind, og som giver dig følelsen af, at være stærk og veludhvilet – klar til at møde hverdagens strabadser. Søvnen der får dig til at føle dig som den bedste udgave af dig selv. 

Hos Coluna, er vi overbeviste om at kvalitetssøvn er en helt grundlæggende forudsætning for et lykkeligt og velbalanceret liv. Så lyt til din krop, og giv dig selv den gave det er at få den bedst mulige nattesøvn.

Du fortjener det!

Søvnen er den vigtigste gave du kan give dig selv. En god nattesøvn holder dig sund og rask, og giver kroppen den naturlige hvile, som den har brug for. Men god søvn hænger ikke på træerne. Måske kender du følelsen af at vågne, men stadig være træt og uoplagt? Søvnmanglen spiller ind, og har fået en dårlig indflydelse på dit humør og koncentration. 

Den bedste start på dagen er at vågne veludhvilet med følelsen af at have sovet helt fantastisk. Men måske oplever du nogle morgener i stedet at vågne med smerter, hovedpine og spændinger?

Søvnen er med til at give dig overskud og energi i dagligdagen, hvad enten det er 

 

ved morgenbordet, på arbejdet eller på indkøbsturen. En god sovestilling er derfor nøglen til den bedste søvnkvalitet og et sundere liv. 

 

Måden du sover på og hvad du sover på er utrolig vigtig for din krop og dit helbred. Når du får dig en god nattesøvn, uden forstyrrelser, giver du din krop mulighed for at komme sig ovenpå en travl dags udfordringer og oplevelser.

 

Det er derfor meget vigtigt, at du giver dig selv tid nok til at sove, og at du giver din krop noget godt at ligge på, så den slapper helt af, mens du sover. På den måde giver du dig selv de bedste forudsætninger for at fylde batterierne op i løbet af natten.

Vores passion for den gode nats søvn har gennem 20 år motiveret os til at skabe sengeprodukter der giver en overraskende god søvn til priser der er til at betale sig fra.

Hos Coluna leder vi hele tiden efter ny viden, nye materialer og nye produktionsmetoder som kan bruges til at give dig en endnu bedre søvn.

I ”Coluna’s lille guide til en bedre søvn” samler vi helt kortfattet meget af den viden vi har om hvad der har indflydelse på hvordan vi sover og om vi får en god nat søvn.

Generelle tips og idéer:

 • Tænk over lyser. Sov altid i et mørkt rum…
 • Tænk over hvad ud spiser og drikker. …
 • Tænk over hvad du ser på. …
 • Tænk over temperaturen. …
 • Tænk over motion kort inden sengetid…
 • Tænk over stress…

 

 

Madras og hovedpude:

 

En god pude og madras er de to ting der har alle mest indflydelse på den hvile, som er nødvendig, for at kroppen kan fungere og holde sig sund.

Formålet med søvn er mange:

 • Lagre den vigtige viden vi får i løbet af dagen – og fjerne den uvigtige
 • Genopbygge kroppens væv/muskler og immunforsvar
 • Fjerne affaldsstoffer fra hjerne og muskler
 • Regulere appetitten
 • Skåne hjertet
 • Styrke børn og unges vækst

 

Fælles for de fleste restituerende/rensende/opbyggende processer er at effekten af disse øges jo mere frit blodet kan løbe rundt i kroppen. Herved transporteres så meget ilt og så mange næringsstoffer som muligt ud i kroppen – og samtidig transporteres så mange affaldsstoffer som muligt tilbage til f.eks. leveren og nyrerne hvor de nedbrydes og dermed forsvinder ud af kroppen igen.

 

Udgangspunktet for udvikling af Coluna produkterne er netop behovet for at få den sunde energigivende søvn. Derfor har vi blandt alle materialer valgt at benytte memory skum i vores produkter.

Netop memory skummets fantastiske evne til at udligne tryk gør det til forbrugernes foretrukne materiale i madrasser og puder.

Trykudligning er kodeordet ift. liggekomfort og den sunde søvn. Jo bedre trykudligning jo mindre føles det som om at madrassen og puden trykker på hofter, skuldre, nakke og jo friere flyder blodet i din krop. Dette giver din krop den ro der skal til for at sove godt og for at sende blod rundt til maksimal reparation og genopladning af kroppen.

 

Men nu er memory skum ikke bare memory skum. Som du måske har set finder der både meget billige og meget dyre memory skum madrasser og puder.

Billige memory skum produkter er kendetegnet ved at de indeholder billigt skum der ikke udligner trykket fra din krop og hoved nær så godt som dyrere memory skum. Sengeprodukter med billigt skum vil derfor føles langt mindre komfortable fordi de vil trykke mere på din krop og/eller du vil synke helt igennem dem fordi de ikke giver dig nogen støtte. Begge dele betyder at du ligger dårlige og får en dårligere udligning af trykket fra din krop så kvaliteten af din søvn bliver dårligere og du vågner op uden opladte batterier.

 

Hos Coluna har vi igennem 20 år udviklet sengeprodukter i samarbejde med førende producenter af memory skum samt fysioterapeuter og kiropraktorer – og har udført et utal af forbrugertests for hele tiden at være på forkant med produkter der opfylder dit behov for søvn af den højeste kvalitet.

Det betyder at vi ikke alene altid benytter den seneste generation memory skum i vores produkter men at vi benytter en meget høj kvalitet af det nyeste skum.

 

Med et sengeprodukt fra Coluna får du et produkt med den højeste kvalitet memory skum og som indeholder al den viden vi har omkring den gode søvn.  

Memory skum er egentlig udviklet til NASA tilbage i midt 60’erne for at opfylde piloters og astronauters behov for at sidde så behageligt som muligt i deres sæder. Netop piloter og astronauter er udsat for store trykpåvirkninger og har derfor brug for et sæde der giver så stor trykudligning/støtte og er så behageligt som overhovedet muligt at sidde i.

Viden om søvn udvikler sig hele tiden. Vi er derfor committed til at ”Coluna’s lille guide til en bedre søvn” vil udvikle sig i takt med at vi bliver klogere på den gode søvn.

Vi ønsker at vores guide til stadighed kan være til inspiration for dig og give dig den seneste viden om hvad du kan gøre for at få en så god og sund nattesøvn som overhovedet muligt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.